iDeal via Mollie

Wij hebben al eerder geschreven over het belang van iDeal op je webwinkel. Maar wat zijn eigenlijk de kosten voor iDeal? Vaak betaal je als je bij je bank een aansluiting voor iDeal hebt lopen maandelijkse abonnementskosten, opstartkosten en transactiekosten voor elke geslaagde transactie. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer nodig. Er zijn namelijk bedrijven die een iDeal abonnement aanbieden voor een fractie van de kosten die je bij de bank betaalt.

Onze ervaring?

Steeds vaker worden wij gevraagd of het niet mogelijk is dat er alleen per geslaagde transactie een bedrag betaald hoeft te worden voor een iDeal bestelling. En gelukkig bestaat die mogelijkheid! Wij werken al een paar jaar met een aantal zogenaamde payment service providers. Een payment service provider (PSP) is een organisatie die afspraken heeft gemaakt met de banken en bulk inkoopt voor iDeal betalingen. Dat betekent dat een PSP aangeeft een minimum aantal iDeal betalingen per maand af te nemen bij de banken. Daarvoor kunnen de banken een speciaal tarief aan de PSP’s geven waardoor jij als je via een PSP een abonnement afsluit een beter tarief krijgt.

Hoe gaat een betaling via een PSP?

Als je bij de bank een iDeal abonnement hebt afgesloten, betaalt de klant met een iDeal betaling rechtstreeks op jouw rekening. Schematisch heel simpel: Webwinkel->iDeal betaling->jouw bankrekening. Als je bij een payment service provider een abonnement hebt afgesloten zit er 1 stap tussen die voor jouw klant niet te zien is: Webwinkel->iDeal betaling->jouw rekening bij de PSP->jouw bankrekening. Er zit dus 1 tussenstap bij. Maar het mooie is dat een heel aantal payment service providers elke dag (of elke werkdag) de betaalde bedragen naar je rekening storten.

Wat is het voordeel?

De kosten. Heel simpel. Als je je aanmeldt bij een payment service provider als Mollie betaal je als je je via ons aanmeldt 0,89 cent per geslaagde transactie. Maar je betaalt geen abonnementskosten(!) of opstartkosten. Heel duidelijk, heel simpel en voordelig! Als je je via deze link aanmeldt bij Mollie open je automatisch een abonnement via oscommerceblog bij Mollie en betaal je geen 99 maar 89 cent per geslaagde transactie. Om je Mollie iDeal abonnement daarna te laten koppelen aan je osCommerce webshop kan je ons natuurlijk mailen, of rechtstreeks via dit formulier de installatie aanvragen. De kosten bedragen 75 euro (ex btw) per koppeling (eenmalig). Natuurlijk kunnen wij ook gewoon je iDeal abonnement via de bank of elke andere Payment Service Provider koppelen aan je osCommerce webwinkel!Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *