Klantengroepen in osCommerce

Voor onze klant Telefoonspecialistshop.nl hebben wij de module Separate Pricing Per Customer mogen installeren. Deze osCommerce module is behoorlijk uitgebreid en voor de installatie kunt u INNONET vragen en anders gerust een paar uurtjes inplannen. Het resultaat is dat u in uw webshop klantengroepen kunt aanmaken. Aan deze klantengroepen kunt u vervolgens aparte prijzen en kortingen toekennen, maar ook kunt u per klantengroep bepalen welke verzend- en betaalmethodes gebruikt mogen worden.

Voor business-to-business webshops biedt de module veel voordelen. U kunt uw klanten indelen in groepen en voor elke groep de juiste prijs vaststellen. Voert u geen aparte prijs in, dan zal de basisprijs van het artikel worden gebruikt. Maar ook webwinkels die zich richten op de particulieren kunnen gebruik maken van klantengroepen. Als marketingtool kunt u bijvoorbeeld klanten indelen in groepen en bepaalde groepen andere prijzen tonen.

Standaard wordt altijd de basisprijs getoond, maar zodra iemand inlogt, zal hij de prijzen zien die voor hem gelden. Uiteraard kan de webshop ook nog zo worden gewijzigd dat prijzen altijd pas worden getoond zodra iemand is ingelogd. Op die manier zien mensen altijd alleen de prijzen die voor hun gelden.

Kenmerken van de module Separate Pricing per Customer:

  • Onbeperkt klantengroepen aanmaken
  • Selecteer verzend- en betaalmethodes per klantengroep of per klant
  • Wijzig of verwijder klantengroepen
  • Toon aantal klanten in een klantengroep
  • Toon bestellingen uit een bepaalde klantengroep

De Telefoonspecialistshop.nl kan vanaf nu gebruik gaan maken van de klantengroepen. Wilt u deze module ook installeren in uw osCommerce webshop en zo gebruik gaan maken van klantengroepen?

 


Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates.

Stephanie van Nellestijn

Als osCommerce consultant geef ik klanten advies over het succesvol inzetten van osCommerce voor hun e-commerce activiteiten. Met meer dan 10 jaar osCommerce ervaring weet ik inmiddels veel over de mogelijkheden en het efficiƫnt gebruik hiervan. Naast technische kennis voer ik ook regelmatig SEO trajecten uit voor webwinkel eigenaren. Alle ervaring gebruik ik zowel voor klanten als voor mijn eigen webshop www.iphonecompleet.nl

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *