Online verkopen in Belgie

Ben je succesvol actief met je webshop in Nederland dan is vaak de eerstvolgende stap je webshop uit te breiden naar de Belgische markt. Met een paar simpele stappen is de basis van je Belgische webshop snel te realiseren. Online verkoop maakt ook in België een stevige groei door, interessant dus om hier als Nederlandse webshop op in te spelen. In dit artikel enkele aandachtspunten.

 1. domeinnaam: registreer een domeinnaam met .be als extensie, bij INNONET zijn de kosten hiervan €15,00 ex BTW per jaar.
 2. lay-out: geef je Belgische site een eigen lay-out waarbij je bijvoorbeeld aandacht geeft aan de Belgische betaalmethodes en verzendwijze. Met osCommerce als basis is dit makkelijk te realiseren zonder dat alle producten opnieuw ingevoerd hoeven te worden
 3. betaalwijze: op je Belgische site is Mr Cash onmisbaar, dit is eigenlijk de Belgische versie van iDeal. Via Innonet kun je eenvoudig een abonnement afsluiten voor MrCash bij een betrouwbare payment provider.
  Klik daarvoor op deze afbeelding

  Wij bieden ook een installatieservice voor Mister Cash in osCommerce webwinkels, de kosten hiervan bedragen €95,00 ex BTW per installatie.
 4. BTW-module waarbij bedrijven bij registratie hun BTW-nummer moeten invoeren wat direct gecontroleerd wordt en indien van toepassing wordt het artikel zonder BTW geleverd.
 5. verzendmethode: welke verzendmethode bied je aan voor Belgische klanten en wat zijn hiervan de kosten?

Stephanie van Nellestijn

Als osCommerce consultant geef ik klanten advies over het succesvol inzetten van osCommerce voor hun e-commerce activiteiten. Met meer dan 10 jaar osCommerce ervaring weet ik inmiddels veel over de mogelijkheden en het efficiënt gebruik hiervan. Naast technische kennis voer ik ook regelmatig SEO trajecten uit voor webwinkel eigenaren. Alle ervaring gebruik ik zowel voor klanten als voor mijn eigen webshop www.iphonecompleet.nl

You may also like...

1 Response

 1. Rene de Meijer schreef:

  Ik ben opzoek naar een oscommerce module voor Mr. Cash. Wij hebben echter al een contract met Buckaroo Payment Services, zij bieden de betaalmethode sinds kort aan maar hebben nog geen OsCommerce plug-in voorhanden.

  Kunt U dit regelen?
  Graag hoor ik van U.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *