SEO

De code van osCommerce is standaard niet erg goed geoptimaliseerd voor zoekmachines als Google, maar met behulp van een aantal kleine aanpassingen is dit vrij eenvoudig te veranderen. Wij adviseren onze klanten standaard een aantal modules te installeren. In de INNOshop vindt u deze modules standaard geïntegreerd.

  1. Ultimate SEO URLs [download] – maakt de url’s van je shop zoekmachinevriendelijk, niet de parameters van een product zoals id of cPath, maar de titel van een product of pagina komt in de url te staan.
    • http://www.iphonecompleet.nl/index.php/cPath/99 wordt dan http://www.iphonecompleet.nl/more-aura-color-metallic-serie-p-99.html
  2. Header Tags SEO [download] – één van de meest essentiële modules voor de optimalisatie van je webshop. Met deze module beheer je de meta tags die je alleen ziet als je in de broncode kijkt van de pagina. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk ervoor te zorgen dat iedere pagina van je webshop een andere titel heeft en met deze module wordt dit veel eenvoudiger.
  3. Search Tag Cloud [download] – deze module voegt een informatiebox aan je shop toe met daarin de meest voorkomende zoektermen. Deze module is handig voor de bezoeker van je webshop, in de tag cloud ziet hij wellicht zoektermen waarin hij zelf ook interesse heeft. Google komt dankzij deze tag cloud regelmatig nieuwe woorden tegen die van belang zijn en zal dus ook veel waarde hechten aan deze informatie.
  4. All Products SEO [download] – deze module genereert een lijst met alle producten in je webshop op alfabetische volgorde. Het voordeel van zo’n pagina is ook weer voor Google, die hier dus in 1x een overzicht heeft met alle producten en dit heel prettig vindt.
  5. AddThis [download] – plaatst op je productpagina een Share button die ervoor zorgt dat bezoekers een artikel heel eenvoudig kunnen delen via Social Media zoals Hyves, Twitter of Facebook. Met het continu toenemende gebruik van diverse Social Media een must voor elke webshop bezitter!
  6. Google XML Sitemap [download] – via de Google Webmaster Tools kun je heel eenvoudig een XML sitemap toevoegen en die maak je dus via deze module. In de administratie van je webshop genereer je een nieuwe sitemap zodra je nieuwe producten hebt toegevoegd. Een snelle manier om Google te laten weten dat er weer een reden is om je webshop te bezoeken!
  7. Sitemap [download] – bovengenoemde sitemap is alleen zichtbaar in de administratie, deze module maakt een sitemap die ook bezoekers van je webshop kunnen zien en dus een extra navigatie biedt, zowel voor je bezoekers als voor de zoekmachines.
  8. SEO Assistant [download] – een kleine module die je PageRank laat zien in je administratie evenals je positie in Google en Yahoo.

Bovenstaande modules zorgen ervoor dat je webwinkel snel beter vindbaar zal worden. Met een beetje programmeerkennis kun je deze vast zelf installeren, maar mocht dit niet lukken, kun je altijd contact opnemen met Innonet (info@innonet.nl of 0318-595776)