SSL beveiliging van je osCommerce shop

Een klant van ons stelde de vraag of het raadzaam is een osCommerce webshop te beveiligen met een SSL certificaat. Dit is inderdaad verstandig, daarom hier wat meer details over deze beveiliging.

Voor het beveiligen van websites en transacties op internet is het Secure Sockets Layer protocol de standaard. Dit SSL protocol maakt gebruik van certificaten om de verstuurde data te versleutelen en de identiteit van de eigenaar van het certificaat te garanderen. Door het gebruik van een SSL Certificaat op een website kan een bezoeker er zeker van zijn dat zijn gegevens veilig via https worden verzonden en kan hij eenvoudig de eigenaar van de website controleren.
Nadat de klant op de website heeft ingelogd, gaan de pagina’s via de https:// verbinding (en verschijnt er een slotje in de browser).

Het is aan te raden klantgegevens van je osCommerce webshop via een beveiligde verbinding te behandelen. Dit geeft meer vertrouwen aan consumenten, bovendien eist een aantal keurmerken dit ook.

Aangezien je niet zelf kunt zorgen voor je eigen certificaat op de computer van de klant, heb je een geautoriseerd certificaat nodig en een paar aanpassingen in je webshop. Nadat je het certificaat hebt geïnstalleerd op de server (werkwijze is afhankelijk van de software op je server) moet je nog een paar kleine aanpassingen in osCommerce maken.

 • open het bestand catalog/includes/configure.php en wijzig daarin 2 regels:
  • define(‘HTTPS_SERVER’, ”); wordt define(‘HTTPS_SERVER’, ‘https://www.jouwdomeinnaam.nl’);
  • define(‘ENABLE_SSL’, false); wordt define(‘ENABLE_SSL’, true);

Wil je dat INNONET een certificaat voor je aanvraagt en installeert? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Stephanie van Nellestijn

Als osCommerce consultant geef ik klanten advies over het succesvol inzetten van osCommerce voor hun e-commerce activiteiten. Met meer dan 10 jaar osCommerce ervaring weet ik inmiddels veel over de mogelijkheden en het effici├źnt gebruik hiervan. Naast technische kennis voer ik ook regelmatig SEO trajecten uit voor webwinkel eigenaren. Alle ervaring gebruik ik zowel voor klanten als voor mijn eigen webshop www.iphonecompleet.nl

You may also like...

1 Response

 1. Voor iedereen die een eigen SSL neemt en geen blauw of groen SSL voor de link krijgt:

  Als je afbeeldingen gebruikt van andere websites dan heeft dit een probleem met je SSL en wordt deze als niet 100% secure aangerekent.
  Veel mensen gebruiken W3validation op hun website waar de afbeelding dus van W3 gehaald wordt.

  Copieer de afbeelding, plaats deze in je images map en verwijs de link naar images/afbeeldingnaam.jpg

  Een andere meer omslachtige manier is om in Private_html een uitgeklede php versie te maken zonder enige afbeeldingen van buitenuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *