Webshop zonder iDeal kan echt niet meer…

Een osCommerce webshop zonder iDeal betaalmogelijkheid is echt niet verstandig. Uit onderstaande cijfers blijkt maar weer dat het aantal transacties met iDeal blijft groeien. Voor osCommerce zijn veel manieren mogelijk om iDeal te integreren, zo kunt u een abonnement direct bij een bank afsluiten of gebruik maken van een Payment Service Provider zoals Mollie of MultiSafePay. Innonet geeft u graag advies over de mogelijkheden voor uw webshop en installeert iDeal voor 75 euro ex BTW in uw eigen webwinkel.

iDeal: 40% meer transacties in eerste helft 2011

Het aantal iDeal-transacties lag in de eerste helft van dit jaar 40 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen junimaand werden meer dan 8 miljoen transacties verricht met de betaalmethode, een record volgens beheerder Currence.

Currence maakte cijfers bekend over het aantal iDeal-transacties in de eerste zes maanden van dit jaar. In onderstaande figuur is te zien dat er nog altijd geen klad zit in de groei van de betaalmethode:

Aantal iDeal betalingen

Toch vlakt de groei van het aantal iDeal-transacties iets af: in heel 2010 werd nog een groei van 52 procent geboekt ten opzichte van heel 2009.

Onbeschikbaar
iDeal was de afgelopen maanden een aantal keer relatief lange tijd onbeschikbaar. Een storing bij de Rabobank zorgde ervoor dat de betaalmethode afgelopen weekend nog zes uur niet te gebruiken was door klanten van de Rabobank, noch bij webwinkels die zaken doen met die bank. Currence zou hebben beloofd om webwinkeliers sneller een signaal te geven als de betaalmethode onbeschikbaar is.

Stephanie van Nellestijn

Als osCommerce consultant geef ik klanten advies over het succesvol inzetten van osCommerce voor hun e-commerce activiteiten. Met meer dan 10 jaar osCommerce ervaring weet ik inmiddels veel over de mogelijkheden en het efficiƫnt gebruik hiervan. Naast technische kennis voer ik ook regelmatig SEO trajecten uit voor webwinkel eigenaren. Alle ervaring gebruik ik zowel voor klanten als voor mijn eigen webshop www.iphonecompleet.nl

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *